JANA PHOTOGRAPHY

  • Tags icon Brendiranje, Web, UI
  • Calendar icon Jun 2020 – Avg 2020

O PROJEKTU

Čovek koji stoji iza Jana Photography je Goran Janković, fotograf iz mog rodnog grada Požarevca. Izazvao je PhotoCode da mu isporuči najbolji web sajt koji postoji u njegovoj industriji, izazov koji sam dočekao raširenih ruku.

Udružio sam se s njim da bih u potpunosti dizajnirao njegovu online platformu i pomogao mu da podigne njegov digitalni profil kako bi zadovoljio standarde njegove trenutne klijentele. Zahtev je bio da se pokuša da se odmakne od uobičajene ponude fotografskih portfolija i umesto toga kreira web sajt koji se zaista ističe u ovoj industriji, a istovremeno zadržava sav informativni sadržaj koji mu je potreban.

Sajt je posvećen predstavljanju sjajnih fotografija koje je Goran napravio. Vizuelno sam pokušao da prenesem umetnički osećaj fotografija koje Goran stvara. Odlučili smo se za jednostrani web sajt sa animiranom kretnjom, lepom tipografijom, minimalnom paletom boja i jednostavnom navigacijom koja je uvek vidljiva u svakom trenutku bez obzira na to koliko duboko korisnik zalazi u sajt.

Iskustvo na mobilnim uređajima deluje lagano i brzo, savršeno za korisnike u pokretu.